Anbefalede bøger

Forside En streg i vandet

ANMELDELSE

Søfartsmagi og læseglæde.
Henning Pedersen har med sin bog “En streg i vandet” begået et lille mesterværk ud i genren magisk realisme. På forsiden af bogen er der en stiliseret tegning af et klassisk ØK skib – måske MS Pretoria, som jeg selv har sejlet med? Titlen antyder endvidere at der kan tegnes i vand – er det muligt? Med disse gåder er nysgerrigheden vakt – er det fortalte sandt eller fri fantasi?

Det får man et bud på gennem bogens 12 velskrevne kapitler med farverige personskildringer af besætningen på et skib, der passerer tidslinjen og pludselig ligger stille i en tidslomme. Et forslag om at bruge den tilbudte tid til at fortælle en personlig historie, som har betydet noget for den enkelte sømand/ -kvinde vinder gehør blandt besætningen og kommer hermed til at danne rammen om fortællingerne i bogen.

Som læser af de 12 fortællinger får jeg på den ene side en god mulighed for at følge mindernes vej og genopleve og genkende de mange lokaliteter og søfartsrelaterede aktiviteter, som danske søfolk har oplevet på deres rejser på de syv have.
På den anden side giver fortællingerne mig indblik i søfolks mangeartede fortælleglæde, fantasi og utrolige oplevelser og erfaringer fra de syv have. Ikke blot de klassiske fortællinger om de underskønne piger fra østen, men også om mod, drømme og skjulte talenter hos tilsyneladende farveløse søfolk.

Bogen kan anbefales på det varmeste – ikke kun til tidligere ØK ansatte, men for enhver der holder af en god fortælling, der pirrer din nysgerrighed, fantasi og rejselyst. Min rejselyst er efter læsningen blevet øget med adskillig tusinde sømil.

Bogen kan bestilles hos din boghandler samt på forlagets webshop: http://minegenbog.dk/c/boeger/en-streg-i-vandet. Pris 198,- kr.

Poul Grosen Rasmussen
Silkeborg ØK Skibsklub/ Seniorvejen.com